Η λεωφόρος Βουλιαγμένης όταν ολοκληρωθεί το project του Ελληνικού - Ο πύργος των γραφείων
Η λεωφόρος Βουλιαγμένης όταν ολοκληρωθεί το project του Ελληνικού - Ο πύργος των γραφείων
Πηγή Εικόνας: Τhe Ηellinikon

 

Την υπογραφή συμφωνίας με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για την επικαιροποίηση των όρων του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του έργου του Ελληνικού, συνολικού ύψους περίπου 1,16 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Lamda Development. Η επικαιροποίηση είναι φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης του σχεδιασμού της εταιρίας για τις αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας του έργου.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας, η χρηματοδότηση των έργων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ της πρώτης φάσης θα καλυφθεί κατά 1 δισ. ευρώ από τον εν λόγω τραπεζικό δανεισμό, με το υπόλοιπο ποσό των απαιτούμενων κεφαλαίων, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ να προέρχεται από ίδια κεφάλαια. Η χρηματοδότηση για τα έργα της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό είναι εξασφαλισμένη. Όπως αναφέρεται με τη συμμετοχή τους στην έκδοση του ομολόγου της εταιρίας το καλοκαίρι του 2020, πάνω από 11.000 Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο του Ελληνικού, στο μοναδικό αυτό έργο εθνικής σημασίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκδηλώνεται ήδη έντονο ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών για τις οικιστικές αναπτύξεις της πρώτης φάσης του έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το όραμα της Lamda είναι να αποτελέσει το Ελληνικό ένα πρότυπο μοντέλο επενδυτικής πρωτοβουλίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας, τις απαιτήσεις της νέας εποχής, της αναβάθμισης της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Αττικής προς όφελος των πολιτών μπαίνει στο πεδίο της πράξης. Επίσης, το έργο του Ελληνικού να αποτελέσει μείζονα επενδυτικό συμβολισμό για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας καθώς προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών.