Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η EY ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να επιτύχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα μέσα στο 2021, παγκοσμίως, θέτοντας ως στόχους την ουσιαστική μείωση των απόλυτων εκπομπών άνθρακα και την αφαίρεση ή αντιστάθμιση μεγαλύτερων ποσοτήτων άνθρακα από αυτές που εκπέμπει.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τα επτά βασικά στοιχεία του σχεδιασμού της για την επίτευξη αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα το 2021, τη μείωση των συνολικών εκπομπών άνθρακα κατά 40%, καθώς και την επίτευξη μηδενικής καθαρής κατανάλωσης άνθρακα (net-zero) το 2025,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δέσμευση της ΕΥ για βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης εταιρικής στρατηγικής “NextWave” και της φιλοδοξίας του οργανισμού να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Τα βασικά επιμέρους στοιχεία της νέας φιλοδοξίας της EY, είναι τα ακόλουθα:

– Η μείωση των εκπομπών από επαγγελματικά ταξίδια κατά 35% μέχρι το 2025, σε σχέση με τo 2019.

– Η μείωση της συνολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα γραφεία και η προμήθεια 100% ανανεώσιμης ενέργειας για την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών της EY, με συμμετοχή, παράλληλα, στην RE100, μια ομάδα σημαντικών επιχειρήσεων που έχουν δεσμευτεί για τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025.

– Η σύναψη εικονικών συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (Virtual Power Purchase Agreement – VPPA), για την εισαγωγή στα εθνικά δίκτυα μεγαλύτερης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας από όση καταναλώνει η EY.

– Η χρήση εργαλείων που θα επιτρέπουν στις ομάδες της EY να υπολογίζουν και, στη συνέχεια, να μειώνουν την ποσότητα άνθρακα που εκπέμπεται κατά την εκτέλεση έργων για πελάτες της ΕΥ.

– Η υιοθέτηση λύσεων που βασίζονται στη φύση, καθώς και τεχνολογιών μείωσης άνθρακα, για την απομάκρυνση από την ατμόσφαιρα ή την αντιστάθμιση μεγαλύτερης ποσότητας άνθρακα από όση εκπέμπει η EY, κάθε χρόνο.

– Η επένδυση σε υπηρεσίες και λύσεις που βοηθούν τους πελάτες της EY να μειώσουν την εξάρτηση των επιχειρήσεών τους από τον άνθρακα, με κερδοφόρο τρόπο, και παροχή λύσεων σχετικά με προκλήσεις και ευκαιρίες που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

– Η αξίωση της EY από το 75% των προμηθευτών της, για καθορισμό στόχων βιώσιμης ανάπτυξης με βάση την επιστήμη, το αργότερο έως το 2025.