Πηγή Εικόνας: Department of Energy

Ο σημαντικός ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας και των μεταφορών θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης κατά το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, στο συνέδριο θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και Κώστα Καραμανλή (αντίστοιχα) και του συμβούλου του Πρωθυπουργού Δρ. Γιώργου Κρεμλή, ενώ ομιλίες και παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει πληθώρα κορυφαίων στελεχών από τους κλάδους της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.

Τόσο η κομβική σημασία των πράσινων υγρών καυσίμων στην πορεία της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Μεταφορών προς την κλιματική ουδετερότητα όσο και η ευκαιρία να βρεθούν και να συνομιλήσουν με άλλους κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εμβληματικών εταιρειών, οι οποίες στηρίζουν και συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Μεταξύ των διεθνών εταιρειών οι οποίες θα συμμετέχουν ως ομιλητές στο συνέδριο συγκαταλέγονται οι BP UK, REPSOL, TOTAL, EXXONMOBIL, OMV, NESTE και ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός του κλάδου, FuelsEurope ενώ σημαντική θα είναι η συμμετοχή και εμβληματικών ελληνικών ομίλων όπως οι Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ,  Aegean Airlines, Motor Oil Hellas και ΕΛΙΝΟΙΛ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και τις υπάρχουσες ανάγκες, το όραμα πίσω από τα πράσινα υγρά καύσιμα και την ακολουθούμενη στρατηγική σε κάθε κλάδο και πεδίο, ενώ θα παρουσιάσουν και μια σειρά από καινοτόμα έργα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι παρεμβάσεις των ομιλητών θα αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα των αναγκών που προκύπτουν – στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης – για τα καύσιμα σε ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών και θα εξετάσουν επίσης εναλλακτικές εφαρμογές στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο συνοψίζονται ως εξής:

  • «Πράσινη Συμφωνία: Απανθρακοποίηση έως το 2050 και ο βασικός ρόλος των υγρών καυσίμων».
  • «Ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας και το όραμά του 2050».
  • «Οδικές μεταφορές: Οι προκλήσεις των νέων τεχνολογιών».
  • «Το μέλλον των καυσίμων αεροπορίας και ναυτιλίας».

Κύριος Χορηγός (Lead Sponsor) του Συνεδρίου είναι η Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ενώ την εκδήλωση στηρίζει χορηγικά και η Motor Oil Hellas. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα New Europe και το ενεργειακό site Energia.gr.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε προεγγραφή εδώ.