Ο νέος πρόεδρος και δνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση τω μετόχων της ΔΕΗ, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νέος πρόεδρος και δνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση τω μετόχων της ΔΕΗ, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Με στόχο επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα ξεκινά μέσα στη χρονιά η κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε χθες Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables GmbH.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, το συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος. Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τη ΔΕΗ, στόχος είναι η εκκίνηση της δραστηριότητας της κοινής εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο. Το ύψος των επενδύσεων την επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται η δημιουργία πάνω από 1000 θέσεων εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής των έργων.

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει και υλοποιεί κατ αρχήν συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις για την από κοινού ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι η ισχύς των ΑΠΕ της επιχείρησης θα φθάσει το 2023 στο 1,5 γιγαβάτ, η πλειονότητα των οποίων θα είναι φωτοβολταϊκά.