ΑΕΚΚ, Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων, εργοτάξιο, εργασίες κατεδάφισης, κατεδάφιση, εκσκαφέας, κατασκευαστικές εργασίες, μηχάνημα έργου, συντρίμμια, μπάζα, κατασκευές, σπίτι,κατεδαφίσεις σπιτιών
ΑΕΚΚ, Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων, εργοτάξιο, εργασίες κατεδάφισης, κατεδάφιση, εκσκαφέας, κατασκευαστικές εργασίες, μηχάνημα έργου, συντρίμμια, μπάζα, κατασκευές, σπίτι,κατεδαφίσεις σπιτιών
Πηγή Εικόνας: MichaelGaida Pixabay

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την μορφή των σύγχρονων πόλεων την εποχή της πανδημίας διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Παρατηρητήριο και το London School of Economics σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του πανεπιστημίου.

Κεντρικός ομιλητής της ψηφιακής ημερίδας θα είναι ο Ricky Burdett, Καθηγητή Αστικών Σπουδών, LSE και Διευθυντή του παγκοσμίου φήμης κέντρου έρευνας και διδασκαλίας, LSE Cities.

Καθώς οι πόλεις αγωνίζονται υπό το βάρος της πίεσης που ασκεί ο συνδυασμός του φονικού ιού με το οικονομικό άγχος, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις επιπτώσεις της αστικής μορφής στην ευημερία, την ανισότητα και την ανθεκτικότητα.

Χρησιμοποιώντας την έρευνα από το παγκόσμιο πρόγραμμα του LSE, Urban Age – συμπεριλαμβανομένης της νέας έρευνας για την Αθήνα- ο ομιλητής, Ricky Burdett, LSE, και οι συνομιλητές Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Λίλα Λεοντίδου, Καθηγήτρια Γεωγραφίας & Υλικού Πολιτισμού της Ευρώπης, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Γιώργος Πετράκος, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα αναλύσουν πώς ο αστικός σχεδιασμός, η διακυβέρνηση και ο σχεδιασμός είναι κρίσιμα στοιχεία για τη διαμόρφωση της αστικής ζωής στον 21ο αιώνα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE.

Η συζήτηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Αποτελεί επίσης μέρος της πρωτοβουλίας του LSE Shaping the Post-COVID World, μια σειρά συζητήσεων σχετικά με την κατεύθυνση που θα μπορούσε και θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κόσμος μετά την κρίση.

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3om4Xm5

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook: https://www.facebook.com/Hellenic.Observatory.LSE

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.lse.ac.uk/Events/2021/02/202102111600/cities