Panoramic_view_of_Veria [Zisis Tsampalis]
Panoramic_view_of_Veria [Zisis Tsampalis]

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Βέροιας είναι και η δημοπράτηση του έργου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ»», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ02 «Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών», με σκοπό την ολοκληρωμένη τουριστική προβολή του Δήμου με σύγχρονα, καινοτόμα ψηφιακά μέσα.

Οι δράσεις αφορούν τη μελέτη προετοιμασίας για το σχεδιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών προβολής της πόλης της Βέροιας και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-ταξιδιωτικές εμπειρίες προορισμού, φωτογράφιση για εμπλουτισμό του ψηφιακού περιεχομένου, promovideos, ψηφιακή πλατφόρμα τουριστικής ενημέρωσης, ψηφιακή σήμανση και εφαρμογή περιήγησης στην πόλη της Βέροιας, με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού της τάξεως των 90.000€.

«Μια τέτοια αναβάθμιση της τουριστικής μας θέσης ψηφιακά θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Ως δημοτική αρχή και αντιδημαρχία Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμα και τους στρατηγικούς μας στόχους βαδίζοντας στο ίδιο μοτίβο στηριζόμενοι στους στρατηγικούς μας άξονες» μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Βέροια και το 24oresimathia.gr και στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας» και αναδημοσιεύεται στο economix.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας περιεχομένου των δύο ΜΜΕ]