Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Intracom Telecom, διεθνής ολοκλήρωσε με επιτυχία έργο αναβάθμισης δικτύου για το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία σχεδίασε το δίκτυο και προμήθευσε το εξελιγμένο ασύρματο ραδιοσύστημα πολλαπλών Gigabit χιλιοστομέτρου κύματος (mmWave), UltraLink™-FX80 CN, επιτυγχάνοντας την αδιάλειπτη διασύνδεση κτιρίων και εγκαταστάσεων του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Η Intracom Telecom ανέλαβε το έργο «Αντικατάσταση ασύρματων ζεύξεων κεντρικών κτιρίων ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ», έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, υποβάλλοντας προσφορά που βασιζόταν σε λύση βέλτιστης τεχνολογίας, η οποία καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις, και αξιοποιώντας την παγκόσμια εμπειρία της στην παροχή της τεχνολογίας της σε κρίσιμα ιδιωτικά δίκτυα.

To Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντικαθιστώντας τις παλαιότερες τεχνολογικές υποδομές με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της Intracom Telecom, διατηρεί αδιάκοπη ευρυζωνική σύνδεση μεταξύ του κεντρικού κτιρίου και σημείων ενδιαφέροντος εντός της περιοχής του λιμανιού του Πειραιά, ανεπηρέαστη από παρεμβολές.

Επιπλέον, πέρα από την ενισχυμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, το ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ βελτίωσε πλήθος εσωτερικών web based και client-server εφαρμογών, μεταφέροντας ήχο, εικόνα, φωνή και δεδομένα με υπερ-υψηλές ταχύτητες, από και προς τα κεντρικά γραφεία. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, υπηρεσίες μετάπτωσης, δοκιμαστικής περιόδου και εκπαίδευσης.

Το ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την απόκτηση σύγχρονων δικτυακών υποδομών στο κεντρικό του κτίριο στο λιμάνι του Πειραιά, διευκολύνει την αποτελεσματική επιτήρηση και εντοπισμό εισβολέων στα ελληνικά λιμάνια καθώς και σε ολόκληρη την παράκτια γραμμή, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.