Intracom Telecom
Intracom Telecom
Πηγή Εικόνας: Intracom Telecom

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας EOLO SpA, επέλεξε το ραδιοσύστημα WiBAS G5 dual-BS για την επέκταση του ασύρματου δικτύου υπερυψηλής ταχύτητας στα 28 GHz σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ανατέθηκε στην Intracom Telecom έπειτα από μακροχρόνιες δοκιμές του ραδίου τόσο στο εργαστήριο όσο και στο πεδίο.

 

Η εγκατάσταση του WiBAS G5 dual-BS αποτελεί μέρος της εκτεταμένης επένδυσης της EOLO στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυό της σε ολόκληρη την Ιταλία, με στόχο να παραμείνει στην κορυφή των παρόχων υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) της Ιταλίας, προσφέροντας υπερευρυζωνικές υπηρεσίες για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Σημειώνεται ότι η EOLO αξιοποιεί την πλατφόρμα WiBAS από το 2017.

 

Το WiBAS G5 dual-BS διαλειτουργεί με τους τερματικούς σταθμούς της Intracom Telecom που έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν στο δίκτυο της EOLO. Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του καινοτόμου συστήματος και λογισμικού, επιτυγχάνει διπλάσια κάλυψη συνδρομητών και τριπλάσια απόδοση σε σύγκριση με τη συσκευή προηγούμενης γενιάς. Αξιοποιώντας το σύστημα WiBAS G5 dual-BS οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες Gigabit μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού και επίτευξη ταχυτήτων λήψης ισοδύναμες με αυτές του 5G. Το σύστημα περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως MU-MIMO. Η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος παρέχεται μέσω του uniMS SON Gateway, μιας πλατφόρμας λογισμικού που επιταχύνει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, εντοπίζοντας αυτόματα τερματικούς σταθμούς και παρέχοντας άμεσα τα στοιχεία της συνδρομής.