Κήπος-Χανιά [neoiorizontes.gr]
Κήπος-Χανιά [neoiorizontes.gr]

Δυο έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στον δήμο Χανίων εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Κρήτη 2014-2020».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα δύο έργα συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα αξιολογημένων προτάσεων για την συμμετοχή των δήμων της Κρήτης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με χρηματοδότηση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον δήμο Χανίων, συνολικού ύψους 1.660.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, πρόκειται για το έργο που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, για την οποία εξασφαλίστηκαν 1.360.000 ευρώ και για την ενεργειακή αναβάθμιση του νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας, για την οποία εξασφαλίστηκαν 300.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος, «με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, δρομολογούνται χρόνιες αναγκαίες παρεμβάσεις στα εν λόγω κτίρια, όπου θα αναβαθμίσουν την ποιότητα χρήσης τους και θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου Χανίων».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», ο δήμος Χανίων συμμετείχε με τις δύο προτάσεις που έγιναν δεκτές και οι δύο, συγκεντρώνοντας μάλιστα, υψηλή βαθμολογία μέσα στις πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης.