Mytilineos: Συμφωνία για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων
Όμιλος Mytilineos
Mytilineos: Συμφωνία για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων
Όμιλος Mytilineos

Την εξαγορά φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 50 MW στην Ισπανία (φωτοβολταϊκό έργο Jaen) από την Viridi RE ανακοίνωσε σήμερα η MYTILINEOS.

Το έργο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ισπανία και ειδικότερα στον Δήμο Jaén (Ανδαλουσία), περιοχή με σημαντική ηλιοφάνεια. Είναι έτοιμο για κατασκευή η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το φωτοβολταϊκό έργο θα συνδεθεί με τον υποσταθμό Endesa υψηλής τάσης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης ανανεώσιμης ενέργειας της MYTILINEOS στην Ευρώπη και αποτελεί κομμάτι μίας ευρύτερης σειράς έργων στη χώρα.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό το νέο έργο στην Ισπανία, καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό της ανάπτυξής μας στην Ιβηρική χερσόνησο και την Ευρώπη. Χαιρόμαστε επίσης που συνεργαζόμαστε με μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης έργων όπως είναι η Viridi RE και είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα μοιραστούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες”.