Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα έργα στον Αχελώο
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα έργα στον Αχελώο
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα ψηφιακή ημερίδα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), με σκοπό την ορθή εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου για τη διαχείριση των υδατικών πόρων και την αντίστοιχη εθνική νομοθεσία από τις Δ.Ε.Υ.Α. με έμφαση στην τιμολόγηση και κοστολόγηση των υπηρεσιών ύδατος.

Στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν 137 στελέχη από 80 Δ.Ε.Υ.Α., παρουσιάστηκε σε απευθείας σύνδεση από τα στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Διαχείρισης Υπηρεσιών Ύδατος της Γενικής Διεύθυνσης Υδάτων το Πληροφοριακό Σύστημα των παρόχων ύδατος, με στόχο την ορθή, ακριβή και έγκαιρη ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος από τις Δ.Ε.Υ.Α. με ακριβή στοιχεία κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργης Μαρινάκης. Ο κ. Αραβώσης αφού τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΦΠΥ και της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., αναφέρθηκε στην ανάγκη να βελτιωθεί η ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος από τις Δ.Ε.Υ.Α., ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία τους και η δυνατότητα απορρόφησης πόρων για τις υποδομές και τα έργα τους. Επίσης δήλωσε την πρόθεση του ΥΠΕΝ για υποβοήθηση των Δ.Ε.Υ.Α. που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν στις θεσμικές τους υποχρεώσεις, ενώ έκανε και αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται από τη Γενική Γραμματεία για διασύνδεση των δύο Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α κ. Γ. Μαρινάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αραβώση για την καλόπιστη και ειλικρινή συνεργασία, δεσμεύθηκε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στη βελτίωση της ενημέρωσης του Πληροφοριακού Συστήματος από τις Δ.Ε.Υ.Α.