Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συμφωνία με τη National Energy Holdings για τη χρηματοδότηση κατασκευής 5 φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 24 MW, ήρθε η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, τα πάρκα θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους €22 εκ., εντάσσεται στην στρατηγική της τράπεζας για τη στήριξη πράσινων επενδύσεων και τη χρηματοδότηση έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει κοντά στους πελάτες της και τους παρέχει στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, τις κατάλληλες λύσεις για να προχωρήσουν σε επενδύσεις με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό της. Ειδικά στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Τράπεζα διατηρεί την ηγετική της θέση, έχοντας χρηματοδοτήσει χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 1,7 GW και διευρύνει τη δραστηριότητά της, ενθαρρύνοντας τους πελάτες της για επενδύσεις και ενέργειες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη».