«Η  MYTILINEOS  στηριζόμενη στα δομικά, στρατηγικά της πλεονεκτήματα, κατορθώνει όχι απλώς να  απορροφήσει αποτελεσματικά τους κραδασμούς αυτής της πρωτοφανούς κρίσης (λόγω της πανδημίας του Covid-19), αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον» τόνισε κατά την πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου 2020, ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την ετοιμότητα και την δυναμική που διαθέτει η επιχείρηση για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του σήμερα και να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

“ Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε κοντά στα περσινά οικονομικά αποτελέσματα. Με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Η MYTILINEOS είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της χώρας μας, καθώς μέσω του Τομέα Δραστηριότητας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου:

  • Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 MW θερμικών έργων στην Ελλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα) άνω των 190 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας
  •  Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, μέσω της Protergia, με μερίδιο που ξεπέρασε 6,5% και αγγίζει τους 250.000 πελάτες
  •  Κατέχει ηγετική θέση της MYTILINEOS στο ΦΑ με μερίδιο αγοράς το 2919 37%, ξεπερνώντας την ΔΕΠΑ και κατακτώντας τη θέση του μεγαλύτερου εισαγωγέα LNG της χώρας για το 2019 – η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Η MYTILINEOS, που δραστηριοποιείται επίσης στον Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, στον Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και στον Τομέα Μεταλλουργίας, συγκεντρώνει, μέσω της Protergia, την διαχείριση όλων των πάγιων και ενεργειακών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η Protergia διαθέτει βαθιά γνώση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

Ο Τομέας της Ενέργειας αντιστοιχεί σε 47,9%  του συνολικού κύκλου εργασιών, με 443,9 εκ.. Μάλιστα, αποκλειστικά από τον Τομέα Ενέργειας τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το Α’ Εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε € 71,0 εκ., από € 50,3 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 41,3%.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχωρά στην κατασκευή μιας νέας υψηλής απόδοσης μονάδας συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο και ισχύ 826 MW, η οποία βάσει προγράμματος  αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Δ’  τρίμηνο του 2021. Εξάλλου, για την εταιρεία αποτελεί προτεραιότητα η συμβολή στους εθνικούς στόχους για κλιματική ουδετερότητα, όχι μόνο μέσα από την κατασκευή του νέου εργοστασίου, αλλά συνολικά μέσα από τη δραστηριότητά της, που έχει πυξίδα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Άλλωστε, ο  κ. Μυτιληναίος εξέφρασε πεποίθηση ότι “ και η χώρα, έχοντας καταφέρει να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της πανδημίας, θα ανταποκριθεί συνολικά στην πρόκληση και θα  ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο”.  Πρόσθεσε πως “ σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η MYTILINEOS, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πλάνο, που έχει ως πυρήνα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική ουδετερότητα και την αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας που είναι οι πυλώνες της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη”.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η εταιρεία “ έλαβε έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους αλλά και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων της, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας”.

 

Protergia: στην πρωτοπορία των ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών προς όφελος του καταναλωτή

Η Protergia ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, καλύπτει περισσότερο από το 10% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά σε όλη τη χώρα:

Protergia Net Metering 

Σημαντική υπηρεσία στο πακέτο των ενεργειακών λύσεων που προσφέρει η εταιρεία αποτελεί το “ Protergia Net Metering”. Πρόκειται για πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μετατροπή της σε ηλεκτρική. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Net Metering μπορεί να μεταμορφώσει σπίτια και καταστήματα σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και τους ενοίκους τους σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών πάνελ στο ακίνητο, πραγματοποιείται συμψηφισμός της ενέργειας που παράγεται από το σύστημα, με την ενέργεια που καταναλώνεται. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.protergia.gr/el/content/net-metering-0

 

Ηλεκτροκίνηση 

Ένας σχετικά νέος τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται ήδη η εταιρεία είναι αυτός της ηλεκτροκίνησης. Όπως ανακοινώθηκε, η Protergia παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης Protergia CΗΑRGEAPP. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας αυτής:

  • παρουσιάζει, μέσω ενός χάρτη πλοήγησης, περισσότερα από 55 σημεία επαναφόρτισης σε όλη την Ελλάδα,
  • πληροφορεί για την διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης και
  • δίνει τη δυνατότητα κράτησης θέσης για τους χρήστες Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να επενδύσει στον τομέα αυτό σε ακόμη περισσότερες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.

 

Επιπλέον σύγχρονες υπηρεσίες

Το προφίλ της εταιρείας περιλαμβάνει κι άλλες σύγχρονες  υπηρεσίες, όπως είναι οι:

  • «myprotergia», η υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου να ελέγχουν την κατανάλωσή τους και τον λογαριασμό τους μέσω internet και έξυπνων συσκευών.
  • «e-bill», η υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους ηλεκτρονικά, και
  • «e – υπογραφή», η υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες της να υπογράφουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις ενεργοποίησης των υπηρεσιών τους, εύκολα, με ασφάλεια και σε χρόνο και χώρο που εξυπηρετεί τους ίδιους.