Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη μεγάλη ανησυχία του για τις επιπτώσεις του νέου πτωχευτικού κώδικα, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, μετέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, ο κ. Καββαθάς είπε πως «το επόμενο διάστημα θα δούμε θα δούμε δράματα γιατί εκτός όλων των άλλων μπαίνει για πρώτη φορά η έννοια της μεταπτωχευτικής περιουσίας. Χρησιμοποιούν ως τυράκι ότι δεν σου παίρνουν το σπίτι αλλά από την άλλη θα κρατούν για τα επόμενα 1-3 χρόνια από την μισθοδοσία στη τράπεζα οποιοδήποτε ποσό πάνω από τα 610 ευρώ ανά άτομο στην οικογένεια, προκειμένου να αποπληρώνονται οι πιστωτές του πολίτη ή του επαγγελματία που πτώχευσε.

Το θέμα θα είναι ότι εγώ πλέον που είμαι ενοικιαστής στο σπίτι μου όπως είπε, θα μπορώ στα 12 χρόνια να αγοράσω το σπίτι μου. Με εισόδημα όμως κάτω από 7 χιλιάδες ευρώ δεν θα μπορέσω να το αγοράσω ούτε σε 15 ζωές».

Μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ αν για οποιοδήποτε λόγο ένας πολίτης, για παράδειγμα, έχει μια κληρονομιά και θέλει να αποπληρώσει το δάνειό του στα 5 χρόνια, με βάση το νέο νόμο θα πρέπει να πληρώσει και τα ενοίκια για τα επόμενα χρόνια μέχρι τα 12.