Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις σε όλη τη διάρκεια του 2021 ζητάει ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ, με προτάσεις προς την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, προτείνει τα εξής:

– Τη μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κατάρτισης και κατάθεσης το επόμενο διάστημα των προϋπολογισμών των Δήμων όλης της χώρας για το έτος 2021.

– Τη μεταφορά του χρόνου υπολογισμού και καταβολής των όποιων διαφορών στις χρεώσεις για τα νέα τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με το Ε9 στις 01.01.21 (και όχι από 01.01.20) βάσει του άρθρου 51 παρ. 2 του Ν. 4647/19.

Με τη δήλωση εξίσωσης των τετραγωνικών μέτρων κάθε επιχείρησης με το Ε9 θα δηλωθούν από τις επιχειρήσεις πολλαπλάσια μέτρα από τα μέχρι σήμερα δηλωθέντα. Ο ΣΕΒΕ τονίζει τον άδικο χαρακτήρα του μέτρου, αφού, λόγω της αναδρομικότητας, οι Δήμοι θα χρεώσουν στις επιχειρήσεις πολλά τμ με τους υψηλούς συντελεστές που έχουν ψηφιστεί το 2019. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε δημοτικά τέλη για το 2020 και μάλιστα αναδρομικά, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουν ήδη πληγεί από τις επιπτώσεις του COVID-19, οι οποίες συνεχίζονται, έχουν μειωμένη ρευστότητα και κάθε νέα επιβάρυνση και μάλιστα άδικη θα αποτελέσει γι’ αυτές νέο πλήγμα με επιπτώσεις στις ίδιες, στην οικονομία και στην απασχόληση.

Οι παρεμβάσεις του ΣΕΒΕ θα συνεχιστούν με την προσδοκία αποτροπής ή σε κάθε περίπτωση περιορισμού ενός ακόμη αντικινήτρου για τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.