Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην κατεδάφιση κτίσματος που βρισκόταν πάνω στα δυτικά Ενετικά τείχη της πόλης και στο οποίο στεγαζόταν το 2ο νηπιαγωγείο Χανίων, προχώρησε σήμερα μέσω εργολαβικής σύμβασης ο Δήμος. Το κτήριο είχε κατασκευασθεί την δεκαετία του 1960 και εκτός από το ότι βρισκόταν πάνω στα δυτικά τείχη είχε υποστεί και σημαντικές φθορές, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν φιλοξενούσε μαθητές.

 

Την διαδικασία της κατεδάφισης παρακολούθησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με την τοπική εφορία αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του συγκροτήματος των δυτικών και ανατολικών Ενετικών τειχών της πόλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων από τα δυτικά και ανατολικά τείχη. Στόχος είναι η ανάδειξη των τειχών και η αναβάθμιση των σημείων που βρίσκονται καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των βόρειου μετώπου της πόλης των Χανίων».

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Ξανθουδάκη, η κατεδάφιση του κτίσματος που στέγαζε το νηπιαγωγείο έγινε με βάσει το ΦΕΚ του 2012 με το οποίο έγινε η οριοθέτηση των αρχαιολογικών ζωνών της πόλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.