Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Κάδοι ανακύκλωσης με... QR και apps στο Χαλάνδρι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πράξεις και έργα γυρίζουμε σελίδα και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και πράσινων πολιτικών.

Ο δήμος Κηφισιάς έρχεται να γίνει ένας ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει για την ανακύκλωση», τόνισε μεταξύ όλων ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο κατά την παράδοση εξοπλισμού συλλογής οργανικών αποβλήτων, όπως μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για σειρά έργων που ο δήμος ζητά να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση και για τις δυνατότητες της Περιφέρειας να μετεξελιχθεί σε πρότυπη Περιφέρεια στον τομέα της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “ανακύκλωση 2020”, παραδόθηκε στον δήμο ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων και 180 καφέ κάδοι εσωτερικού χώρου, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και για τη χωριστή συλλογή πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης η οποία έγινε παρουσία των αντιπεριφερειάρχων Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη και Πολιτικής Προστασίας-Περιβάλλοντος, Β. Κόκκαλη, και στελεχών του δήμου, συζητήθηκαν συκεκριμένα έργα και δράσεις.

Μεταξύ αυτών τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του αντιπλημμυρικού έργου στο ρέμα Κοντοχρήστου, η υλοποίηση αθλητικού συγκρότηματος με κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά, η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς η ένταξη έργων οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης. Έργα για τα οποία ο περιφερειάρχης πρότεινε προτεραιοποίηση των ώριμων έργων, καθώς και όσων σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο κεντρικό στόχο “να καταστεί η Αττική μια πρότυπη πράσινη Περιφέρεια”, εξέφρασε την πεποίθηση πως “με συγκεκριμένο σχέδιο και οργανωμένη στρατηγική, η οποία υλοποιείται σταθερά, μήνα με το μήνα, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα μετρήσιμα”. Τόνισε ότι ο νέος εξοπλισμός του δήμου θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φθάνουν στο ΧΥΤΑ και σημείωσε πως μέσα από τη στενή συνεργασία του Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης “θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες υποδομές που θα αποτελέσουν το εχέγγυο για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες μας και για το καλό των παιδιών μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Θωμάκος ανακοίνωσε ότι ο δήμος, ενώ αναμένει την παραλαβή της κινητής μονάδας πράσινου σημείου, εκπονεί δύο σημαντικές μελέτες για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και τη τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη διετείς περιβαλλοντικές δράσεις στις οποίες οι πολίτες ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.

Ωστόσο, πρόσθεσε, “πρέπει να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές μαζί με τα νέα απορριμματοφόρα, να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες μας και πολύ σύντομα να έχουμε σημαντικά ρεκόρ στον τομέα της ανακύκλωσης. Ειδικότερα για τον δήμο μας, δήμο πρασίνου, δήμο κηπούπολης, που τα πράσινα απορρίμματα αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα, ο στόχος είναι ακόμα πιο απαιτητικός”.