Στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον προκρίθηκε η πρόταση της Costa Nostrum με το πρότυπο «Costa Nostrum – Sustainable Beaches» για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, και ειδικότερα, στην κατηγορία BUSINESS AND BIODIVERSITY.

Παράλληλα, η πρόταση που κατατέθηκε από την θυγατρική της Costa Nostrum, ΑΕΛΙΑ – Αειφόρος Μηχανική, σε συνεργασία με την Costa Nostrum και την ονομασία “Smart Green Bins for Beaches” προκρίθηκε και αυτή στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE), στην κατηγορία PRODUCT AND SERVICES.

Κατά την διαδικασία της προηγούμενης φάσης, οι προτάσεις έλαβαν ιδιαίτερη υψηλή βαθμολογία σε εθνικό επίπεδο από την Επιτροπή Αξιολόγησης και είναι ανάμεσα στις προτάσεις που στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμμετάσχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με επιχειρήσεις από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2020 κατά την οποία ο ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος) θα απονείμει βραβεία σε όλες τις προτάσεις που προκρίθηκαν στην Ελλάδα και θα ανακοινώσει τον πρώτο της κάθε κατηγορίας.

Σημειώνεται πως η Πανευρωπαϊκή τελετή απονομής των European Business Awards for the Environment, θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του 2020 σε πόλη της χώρας που θα έχει την Προεδρία της Ένωσης κατά το Β’ εξάμηνο του 2020.