Η ασφαλής και πιο σύντομη πρόσβαση στα χωριά του Σουλίου, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών του ιστορικού τόπου, πλέον είναι γεγονός.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκτελεί έργο ύψους 3,5 εκατ., το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει την Εγνατία Οδό, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου με τα Σουλιωτοχώρια, την Αγία Κυριακή και το Πετούσι.

Η οδός θα δοθεί προς χρήση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά και την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης εντός και εκτός της Εγνατίας Οδού.

Ο νέος βελτιωμένος δρόμος θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των ντόπιων τόσο ανάμεσα στα γειτονικά χωριά όσο και προς τα αστικά κέντρα.

Το Σούλι, φυσικό οχυρό επί Τουρκοκρατίας, βρίσκεται μέσα σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή, η οποία σήμερα αποτελεί τόπο ιστορικό μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κάθε ταξιδιώτης. Η περιοχή μάλιστα είχε εμπνεύσει ξένους περιηγητές τον περασμένο αιώνα. Το έργο είναι μία σημαντική παρέμβαση, η οποία θα βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η νέα οδός έχει ως αφετηρία την επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής – Πετουσίου σε απόσταση 5.2 περίπου χιλιομέτρων από τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Ελευθεροχωρίου.