Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενιαίων κανόνων επανεκκίνησης εναέριων, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών, ώστε νε εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της ΕΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική αντί διακρατικών συμφωνιών για την αναθέρμανση της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Έλληνας υπουργός ζήτησε κοινά πρωτόκολλα για αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μέσα μεταφοράς, εστίαση κλπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εστιάζοντας στον οικονομικό τομέα, πρότεινε ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης για τον τουρισμό αλλά και ευέλικτα χρηματοδότικα εργαλεία για βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (Voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις, υποστήριξη εργασίας αλλά και τόνωση της ζήτησης). Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο και για νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό, ως ενα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό των ζημιών στις επιχειρήσεις.