Νέο κτίριο του ΤΕΕ ΤΚΜ
Νέο κτίριο του ΤΕΕ ΤΚΜ
Νέο κτίριο του ΤΕΕ ΤΚΜ
Νέο κτίριο του ΤΕΕ ΤΚΜ

Με την οικονομία στην… ενταντική λόγω κορωνοϊού, τμήμα της δραστηριότητας του κλάδου των μηχανικών και δη τα ανοιχτά εργοτάξια δημοσίων έργων (όπου ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει υπαρκτός), αποτελεί «τον αναπνευστήρα της οικονομίας της χώρας», μαζί με τις δραστηριότητες που συνεχίζονται για την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών (σουπερ μάρκετ, κλπ).

Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακούμης, μιλώντας στο Radio North 98

«Ζητήσαμε να ενταχθούν και οι εργοληπτικές επιχειρήσεις στις πληττόμενες, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές διατάξεις περί φόρων και εισφορών» τόνισε. «Ας μην ξεχνάμε, ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, με μείωση του αριθμού εργαζομένων στα εργοτάξια ή τα όποια μέτρα προσωπικής προστασίας που δεν είναι πάντα διαθέσιμα, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, αλλά τα εργοτάξια στα δημόσια έργα παραμένουν ανοιχτά, αποτελώντας τον “αναπνευστήρα” της οικονομίας, για να υπάρξει μια γρηγορότερη επανεκκίνηση την επόμενη μέρα. Αν έκλειναν και τα δημόσια έργα δεν θα λειτουργούσε τίποτα εκτός από το εμπόριο τροφιμων.»

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την υποστήριξη επιστημονικών κλάδων, ο κ. Τσακούμης σημείως: «Για έναν μήνα, το μέτρο της ενίσχυσης με τα 600 ευρώ μέσω voucher, ως “όχημα” για την αξιοποίηση κάποιων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μπορούμε να το δούμε ως θετικό, αφού αποφασίστηκε η ένταξη και των κλάδων μας στην απόδοση του επιδόματος των 800 ευρώ από τον Μάιο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος των μηχανικών είναι ένας από εκείνους, που επλήγησαν περισσότερο από την 10ετή κρίση. Η κυβέρνηση καλό είναι να προετοιμαστεί για να αξιοποιήσει δυναμικά το ΕΣΠΑ την επόμενη μέρα.»

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.