Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι
Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι

H προετοιμασία της ΔΕΗ για τους θερινούς μήνες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με στελέχη της Επιχείρησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων της επιχείρησης.

Τον δήμαρχο Χανίων, συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος Χανίων, σε συναντήσεις που είχε με τον διευθυντή Κλάδου ΑΗΣ Χανίων Γιάννη Κοκκινάκη, τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΗ Κώστα Ηλιάκη και προσωπικό της επιχείρησης, ενημερώθηκε για την πορεία λειτουργίας και υλοποίησης των έργων σε σχέση με τη μικρή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο που είναι σε εξέλιξη καθώς και την προετοιμασία της επιχείρησης κατά τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε την ανάγκη στελέχωσης της ΔΕΗ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανάγκες της επιχείρησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης, «συζητήσαμε θέματα συνεργασίας που πιστοποιούν την καλή σχέση της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία, με αναφορά σε ανταποδοτικές δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα που έχει πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στο παρελθόν και της προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου υπογειοποίησης του Δικτύου της Επιχείρησης στην πλατεία της Σούδας ανακοινώνοντας ότι: «Καταλήξαμε οριστικά σε λύση με τον ΔΕΔΔΗΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το έργο προχωράει και σύντομα θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία».