Βρύση που τρέχει - Παγκόσμια κρίση για το νερό
Βρύση που τρέχει - Παγκόσμια κρίση για το νερό
Βρύση που τρέχει - Παγκόσμια κρίση για το νερό
Βρύση που τρέχει - Παγκόσμια κρίση για το νερό
Πηγή Εικόνας: kamboumpics.com στο pexels

Αυτόματα υδρόμετρα 150 συνολικά σε αριθμό, σε πειραματικό στάδιο, τα οποία φέρνουν τον τίτλο «υδρόμετρα απομακρυσμένης ανάγνωσης» για τη βελτίωση της κατανάλωσης νερού, τοποθέτησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων(ΔΕΥΑΤ).

Τα υδρόμετρα, τοποθετήθηκαν στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να συλλέγουν μετρήσεις μέσω του δικτύου επικοινωνίας LΟRA. Μέσω του LΟRA (ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας), όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή, θα μεταδίδονται καθημερινά τα δεδομένα των μετρήσεων της περιοχής των Αγίων Αποστόλων.

Έτσι, θα δίνονται λύσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την αξιοπιστία του δικτύου ύδρευσης, τη βελτίωση της μέτρησης, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων. Πολίτες και ΔΕΥΑΤ θα γνωρίζουν, πόσο νερό καταναλώθηκε και πότε, αν και πού υπάρχουν διαρροές, πώς μπορεί να μειωθεί η καταπόνηση του δικτύου. Ακόμα θα γίνεται ακριβέστερα η έκδοση των λογαριασμών και θα υπάρχει μείωση ατιμολόγητου νερού.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η οποία μας επιτρέπει να συγκεντρώνουμε λεπτομερείς και αναλυτικές πληροφορίες τόσο προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και του περιβάλλοντος, καθώς θα διαχειρίζεται καλύτερα τα δεδομένα, ενώ θα ελέγχει και θα προλαβαίνει διάφορα προβλήματα, υπερκατανάλωση ή διαρροές, με στόχο την προστασία του πολίτη αλλά και των φυσικών πόρων.