Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Ελαιόδεντρο στον Γέρακα Λακωνίας
Πηγή Εικόνας: Belesis Apostolos - wikimedia commons

Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στρέφονται Kινέζοι επενδυτές μετά τα ακίνητα στην Ελλάδα…

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης  Πεβερέτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΜέΡΑ 25 για τα κόκκινα δάνεια. Ο πρόεδρος  ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αγρότες βρίσκονται σε στενωπό εξαιτίας των   κόκκινών δανείων τα οποία δεν αντιμετωπίζονται καθώς οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τους δανειολήπτες με συνέπεια να χάσουν εκτός από τα σπίτια  τους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρήκαν από τους πατεράδες τους.

Ο κ. Πεβερέτος ανέφερε ότι την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της επαρχία πολιορκούνται από μεσίτες να πουλήσουν τη γη τους σε Κινέζους που ζητούν μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Στο στόχαστρο είναι η Λακωνία, με τους μεσίτες να οργώνουν την περιοχή αναζητώντας   σημαντικές εκτάσεις για τις αγοράσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο πουλήθηκε πρόσφατα έκταση 2000 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα που ανήκε σε πέντε αδέρφια. Επίσης οι μεσίτες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά έκτασης 300 στρεμμάτων στη Λακωνία και κάνουν  διαπραγματεύσεις  να αγοράσουν  τις γύρω  εκτάσεις.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον αρχικά των Κινέζων όπως κι άλλων εταιρειών πιθανόν να συμβάλλουν στην απορρύθμιση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων καθώς  οι πωλητές ή πιστωτές θα κατανοήσουν ότι το αγοραστικό διαμορφώνει νέες πιο συμφέρουσες λύσεις για τους  πιστωτές  οι οποίοι θα φροντίσουν  να ολοκληρώσουν  τις διαδικασίες  και τους δανειολήπτες να τους οδηγούν σε αδιέξοδο.