Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησε από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων η συντήρηση και διαχείριση των δομών του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιερά Οδό, και η αναβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος.

«Σήμερα, μπαίνει μπροστά ένα έργο σημαντικό ως προς την κοινωνική αλλά και την ιστορική του διάσταση» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και προσέθεσε: Κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκαταστήσουμε τον Βοτανικό Κήπο. Να μπορούν να τον επισκέπτονται όλοι και να συνεχίσει, με την παρουσία του, να κάνει πιο πλούσια και πιο φωτεινή την ιστορία της Αθήνας».

Η πρώτη παρέμβαση από το δήμο πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν πρόσφατα προκειμένου να ανοίξει για τους πολίτες ο ιστορικός αυτός χώρος στην περιοχή του Βοτανικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεργεία του δήμου, απομάκρυναν μεγάλο όγκο ξερής βλάστησης που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης, ενώ «τους επόμενους μήνες θα γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου αυτός ο πνεύμονας πρασίνου έκτασης 7 στρεμμάτων να αναμορφωθεί ριζικά και να γίνει πόλος έλξης για τους Αθηναίους», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρώτη προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα από τα περίπου 200 είδη φυτών που καλλιεργούνταν στον κήπο. Υπάρχουν πολλά είδη δένδρων και θάμνων (μερικά πολύ μεγάλης ηλικίας), αρκετά ποώδη είδη και μικρές τεχνητές λίμνες με υδρόβια φυτά.