Όψη από το επίπεδο της οδού των εγκαταστάσεων της Creta Farms στο Κρυονέρι Αττικής
Όψη από το επίπεδο της οδού των εγκαταστάσεων της Creta Farms στο Κρυονέρι Αττικής
Πηγή Εικόνας: Google Maps Street View

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να κλείσει και τυπικά ο κύκλος μεταβίβασης της Creta Farms στην εταιρεία Impala Hellas του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου, όπως μας αποκάλυψε ανώτατο στέλεχος της EY, που ανέφερε ότι υπήρξε πρόταση από Funds στην περίπτωση που δεν προχωρούσε η πρόταση του κ. Βιντζηλαίου.

Ειδικότερα, το ανώτατο στέλεχος επισήμανε ότι διεθνή επενδυτές χτυπούν την πόρτα, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες και με το συγκεκριμένο Fund πλέον η EY είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Η Impala Hellas έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιώντας το σχέδιο διάσωσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας με τις τράπεζες. Το σχέδιο προβλέπει και κούρεμα του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει στο 50%.

«Όλα είναι έτοιμα» τονίζουν κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Βιντζηλαίο, αναφέροντας ότι με την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης της εταιρείας στο αρμόδιο δικαστήριο και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία θα μπει σε τροχιά απόλυτης κανονικότητας.

Μεθαύριο, Πέμπτη, το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στους μετόχους σε γενική συνέλευση με σκοπό να επισφραγιστει ο νέος μέτοχος και η ΓΣ να εγκρίνει τη διαδικασία κατάθεσης τους αιτήματος στο Πτωχευτικό Κώδικα, με βάση το άρθρο 106δ.