MSC Cruises
MSC Cruises
Πηγή Εικόνας: MSC Cruises

Το λιμάνι του Πειραιά επιλέχθηκε από τον ιταλο-ελβετικό κολοσσό MSC Cruises ως home port, σχεδιάζοντας να ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά από το καλοκαίρι του 2021. Η MSC Cruises θα δρομολογήσει το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο για όλη τη σεζόν θα έχει ως βάση το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.  

Οι λόγοι που επιλέχθηκε ο Πειραιάς, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises, Angelo Capurro, ήταν αρκετοί και σημαντικοί.

Τόνισε πως ο όμιλος έψαχνε να βρει μια ακόμη εναλλακτική ως λιμάνι εκκίνησης για τις κρουαζιέρες του στην περιοχή, πέρα από τη Βενετία, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των πολλών τουριστών. Την ίδια ώρα, οι ρυθμοί ανάπτυξης του ομίλου στην ελληνική αγορά, ενίσχυσαν την επιλογή.

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για να δούμε πως θα τα πάμε και πως θα γίνεται η μεταφορά των τουριστών στην Αθήνα για την αποβίβασή τους. Χρειαζόμαστε  και τη στήριξη και τη βοήθεια των τοπικών κοινωνιών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises. Ακόμη άφησε ανοικτό  το ενδεχόμενο για μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στις ελληνικές θάλασσες τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται πως η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επισκέπτες της στην Αθήνα από τη βόρεια Ευρώπη μέσα από τις προσφορές MSC Fly & Cruise για να επιβιβαστούν στα πλοία της στο ελληνικό λιμάνι.

Η MSC Cruises υποδέχθηκε για πρώτη φορά τους καλεσμένους της στην Ελλάδα το 2003, αναφέροντας τους αριθμούς που πιστοποιούν το ρυθμό ανάπτυξης. Την τελευταία τριετία άγγιξε το 41%, ενώ μόνο την περσινή χρονιά ανήλθε στο το 20%, όταν ο όμιλος παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 16%.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica έχει μέγιστη χωρητικότητα 65,591 GT, η μέγιστη χωρητικότητα επιβατών 2.679 άτομα, τα μέλη του πληρώματος φτάνουν τα 721, ο αριθμός καμπίνων 992, η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 21,7 κόμβων. Το μήκος είναι 274,9 μέτρα, το πλάτος 32 μέτρα και το ύψος 54 μέτρα.

Η MSC Cruises είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας. Μέχρι το 2027 θα έχει αυξήσει σε 25 τα πλοία της και πρόκειται να επενδύσει επιπλέον το ποσό των 2 δις. ευρώ σε ένα νέο εμπορικό σήμα πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα υπερ- σκάφη αναψυχής, ένα για κάθε έτος μεταξύ του 2023 και 2026. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 200 προορισμούς και συγκεντρώνει περισσότερες από 180 εθνικότητες από όλο τον κόσμο.