Σε ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προχωρά ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Βασική προτεραιότητα του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με στόχο να γίνει φιλικός και ασφαλής προς τους κατοίκους και προσβάσιμος για όλους, ιδιαίτερα για ανθρώπους με αναπηρία.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης και σύμφωνα με τους μελετητές, με τις απαραίτητες εργασίες που θα ακολουθήσουν, θα επιδιωχθεί η αναμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πεζοδρομήσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία δενδροστοιχιών, κατασκευή ηλεκτροφωτισμού. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.

Οι περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι οι: οδοί Νικηταρά, Κύπρου, Σόλωνος –Ινδικό Νεκροταφείο– 5ο Δημοτικό Σχολείο, πάροδοι της οδού Παπάγου και η περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του “Φάρου του Κόσμου”, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.