Έρχεται νέα, επιχειρηματική βίζα
Έρχεται νέα, επιχειρηματική βίζα

Κατάθεση τροπολογίας από τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την καθιέρωση «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» (“Business Invitation”) στο Σ/Ν του ΥΠΕΞ «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την  Ε.Ε.»

Την κατάθεση τροπολογίας για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης Business Visa, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Η τροπολογία για την “business visa” που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το Brexit, αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη  γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης visa. Σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλουν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.

 Η θεσμοθέτηση της «Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.