επένδυση στη Μονή Τόπλου, Λασίθι - Κρήτη
Μονή Τόπλου, Λασίθι - Κρήτη
επένδυση στη Μονή Τόπλου, Λασίθι - Κρήτη
Μονή Τόπλου, Λασίθι - Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Βικιπαίδεια

Κανονικά και αδιατάρακτα μπορεί να συνεχίσει η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι το Brexit δεν την επηρεάζει.

Μιλώντας στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου του υπουργείου του με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην “αναστάτωση” που έχει προκληθεί στη μετοχή της ενδιαφερόμενης εταιρείας η οποία διαπραγματεύεται στο βρετανικό χρηματιστήριο, από δηλώσεις βουλευτή σε τοπικό μέσο.

 

Όπως φάνηκε και από τη στάση κομμάτων και φορέων, το νομοσχέδιο έχει στόχο να διατηρηθούν οι οικονομικές μας σχέσεις με την Μεγάλη Βρετανία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο καθώς και να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις και να συνεχίσει η λειτουργία της οικονομίας κανονικά, έστω και εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

 

Διάβασα αναφορές σε ενημερωτικές ιστοσελίδες της περιφέρειας και ίσως κάποιοι συνάδελφοι-βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τι συζητούσαμε. Σημείωσε, δε, ότι έχει προκληθεί μια αναστάτωση σε σχέση με μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι, της Μονής Τοπλού, η οποία ούτε αναφέρθηκε ούτε συζητήθηκε στην πρωινή μας συνεδρίαση, και η οποία “βεβαίως, μπορεί να συνεχίσει κανονικά, αδιατάρακτα, χωρίς κανένα πρόβλημα” δήλωσε εμφατικά ο κ. Βαρβιτσιώτης , σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο προβαίνει στη συγκεκριμένη δήλωση, είπε ότι “από παρερμηνεία συναδέλφου και δηλώσεις του σε τοπικό μέσο, έχει προκληθεί ήδη αναστάτωση στην μετοχή της εταιρείας, η οποία διαπραγματεύεται στο βρετανικό χρηματιστήριο. Και δεν νομίζω ότι θα πρέπει, ούτε η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, ούτε η συζήτησή μας στην επιτροπή να είναι αντικείμενο παρερμηνείας”.

 

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι: “δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην επένδυση, ότι η επένδυση μπορεί να συνεχίσει κανονικά, ότι το Brexit δεν επηρεάζει καμία επένδυση στο Λασίθι, και καλόν είναι να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν ενδεχομένως οικονομική ζημία σε κάποιους, μα άθελά μας”.