«Φιάσκο» με την ειδική διαχείριση της Alpha Grissin
Το κτήριο της Alpha Grissin στην Λ.Συγγρού
«Φιάσκο» με την ειδική διαχείριση της Alpha Grissin
Το κτήριο της Alpha Grissin στην Λ.Συγγρού
Πηγή Εικόνας: Google maps

Σε φιάσκο εξελίσσεται η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης για την Alpha Grissin, όπως αποδεικνύεται ύστερα από τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν στην αγορά, οι τράπεζες, που είναι και οι πιο σημαντικοί πιστωτές της Alpha Grissin, προχώρησαν στην λύση της βίαιης πώλησης των κινητών και ακίνητων στοιχείων Ενεργητικού της με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία χρωστά σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank Εργασίας χρηματοδοτικές μισθώσεις τα ποσά των 9,3 εκατ. ευρώ, 6,5 εκατ., 10 εκατ. και 2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Οφείλει, δηλαδή, ποσό ύψους 27,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 85,12% του συνόλου των χρεών της.

Η πλευρά της Alpha Grissin με επικεφαλής τον Αλιόσα Γκρίσιν υποστήριζε ότι εάν η εταιρεία παραμείνει σε λειτουργία, θα καταφέρει να αποπληρώσει, σε βάθος χρόνου, το σύνολο των χρεών της. Το business plan δηλαδή, της εταιρείας προέβλεπε τη διασφάλιση μέσω ενεχύρων του 65% των χρεών, τη ρύθμιση των υπολοίπων και ίδια συμμετοχή με νέα κεφάλαια. Όπως, όμως, διαμορφώνονται τα δεδομένα, το ποσό που θα εισπράξουν δεν ξεπερνάει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Τι βγήκε στο «σφυρί»

H Grant Thornton, ως ειδικός διαχειριστής, προχώρησε στην εκποίηση των επτά γραφείων, από 75 έως 130 τ.μ., της Άλφα Γκρίσιν στην Λεωφόρο Συγγρού, στη Νέα Σμύρνη, των αποθηκών (6.000 τ.μ.) της στην Παιανία, όπως και κινητών περιουσιακών στοιχείων (μηχανήματα, έπιπλα, εξοπλισμός, οχήματα, σήματα και απαιτήσεις από τρίτους). Στον πλειστηριασμό τρεις ενδιαφερόμενοι έδωσαν το “παρών”, ενώ η μεγαλύτερη προσφορά ήταν στα περίπου 300 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, στο “σφυρί” βγήκαν και μηχανήματα, έπιπλα, εξοπλισμός, οχήματα, σήματα και απαιτήσεις από τρίτους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που ξεκίνησε το 1985, τη δραστηριότητά της ως «Λεωνίδας Μιχαγελίδης – Ευάγγελος Κατσαΐτης Ο.Ε.». δραστηριοποιούνταν στους τομείς υποστήριξης χώρων, κρίσιμων εφαρμογών (BCC – Business Critical Continuity), της αξιοποίησης ακινήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εμπορίας και υποστήριξης συστημάτων κλιματισμού.

Η αναλυτική λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία της Alpha Grissin που πωλήθηκαν