Πιερρακάκης: Το 5G δεν είναι αποκλειστικά τεχνολογικό θέμα
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Το 5G δεν είναι αποκλειστικά τεχνολογικό θέμα
Κυριάκος Πιερρακάκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για γεγονός καινοτομίας και μια εξωστρεφή έκθεση έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στην έκθεση νέων τεχνολογιών, Beyond 4.0 που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από την 1 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Ο υπουργός, στον χαιρετισμό του κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμος, ενώ τόνισε την έντονη επενδυτική κινητικότητα επιχειρήσεων του εξωτερικού που παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη, όπως η Pfisser που ίδρυσε κέντρο καινοτομίας, η Delloite με το κέντρο ερευνών, η Cisco και άλλες επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πιερρακάκης, πρέπει να στηριχθεί η Θεσσαλονίκη και να δοθούν τα απαιτούμενα κίνητρα στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για μια έκθεση ορόσημο, ενώ επεσήμανε ότι η Περιφέρεια θα εστιάσει στον πυλώνα καινοτομίας και τεχνολογιών, ειδικά αυτήν την εποχή «που η Ελλάδα επέστρεψε». Όπως σημείωσε, τιμώμενη πόλη θα είναι το Σαν Φρανσίσκο, ενώ το «παρών» θα δώσει και το πανεπιστήμιο Στάνφορντ και επιχειρήσεις της Silicon Valley.

Για μια συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει «να κάνουμε διεθνή» αυτή τη νέα έκθεση νέων τεχνολογιών, μίλησε και ο πρόεδρος της HELEXPO, Αναστάσιος Τζίκας. «Η Ελλάδα» όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει μια τεράστια ευκαιρία, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες». Τόνισε μάλιστα, ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εκθεσιακό hub στον τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Πλατφόρμα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και γενικά πλατφόρμα του αύριο» χαρακτήρισε το Beyond 4.0 ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. Τι θα περιλαμβάνει όμως το καινοτόμο εγχείρημα, Beyond 4.0;

Ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων τεχνολογίας θα παρουσιάσει το έργο του σε τομείς όπως βιοτεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακή εκπαίδευση και υγεία, ρομποτική, το δίκτυο 5 G, έξυπνες πόλεις κά. «Πρόκειται για έκθεση, συνέδριο, μετασχηματισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης και σημείωσε ότι απευθύνεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ΝΑ Ευρώπης, αλλά και Β. Αφρικής.

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη Τύπου το Beyond 4.0 θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διαδράσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, να έχουν παραγωγικές συζητήσεις και να επικοινωνήσουν από κοντά με ένα ευρύ κοινό.

Στην εποχή ψηφιακής οικονομίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Εμπορίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.