One&Only Kea Island
Tο One&Only Kea Island είναι στη φάση της κατασκευής.
One&Only Kea Island
Tο One&Only Kea Island είναι στη φάση της κατασκευής.
Πηγή Εικόνας: Dolphin Capital

Στη φάση της υλοποίησης βρίσκονται δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις της Dolphin Capital. O λόγος για το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και το One&Only Kea Island στο νησί της Κέας. Σύμφωνα με όσα είπε σε χθεσινή ενημέρωση δημοσιογράφων ο επικεφαλής της εταιρείας Μίλτος Καμπουρίδης, το πρώτο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι αρχαιολογικές τομές για να εντοπιστεί η ενδεχόμενη ύπαρξη αρχαίων. Με τη χρηματοδότηση να είναι εξασφαλισμένη και να προέρχεται από την εταιρεία και επενδυτές που συμμετέχουν στο σχήμα το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το Kilada Hills καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών και Club House, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων.

Όσον αφορά το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα One&Only Kea Island, τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η κατασκευή του από την Redex, ενώ το έργο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2021. Πρόκειται για επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ στην οποία θα συμμετέχει με 40% η Kerzner International Holdings, θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts.

Ο βιωματικός τουρισμός

Εκτός από την αγορά ακινήτων, η Dolphin Capital επενδύει και στο βιωματικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αγοράσει πλοίο 180 μέτρων που θα μετατρέψει σε υβριδικό πλωτό ξενοδοχείο και θα είναι συνδυασμός ξενοδοχείου και κρουαζιερόπλοιου. Η εν λόγω επένδυση θα είναι της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, καθώς τα συγκεκριμένα πλοία αναψυχής θα απευθύνονται σε ιδιαίτερα εύπορους τουρίστες, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει συνολικά οκτώ τέτοιου είδους πλωτά ξενοδοχεία.

Επίσης, η εταιρεία, μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας βιωματικής ψυχαγωγίας Enthoosia-ανήκει στην ίδια και τον παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη- έχει ιδρύσει σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη μουσεία ψευδαισθήσεων.