Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος
Πηγή Εικόνας: wikipedia

Τριάντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο, επιτίθενται στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και εκφράζουν κατηγορίες για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, «παρότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε χρηματοδότηση για τη διενέργεια των διαγωνισμών για την Αττική και τη νήσο Μακρόνησο, καθώς και για το πρόγραμμα κατεδαφίσεων για αυθαίρετες κατασκευές σε έξι αποκεντρωμένες διοικήσεις (Αττικής, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου και Κρήτης), μέσω του Πράσινου Ταμείου, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι εν λόγω διαγωνισμοί».

Και συνεχίζει: «μετά την Απόφαση του κυρίου Χατζηδάκη να ματαιώσει το διαγωνισμό για τις κατεδαφίσεις στην Αττική, τον Αύγουστο του 2019, και να αποδεχθεί  την τροπολογία του κυρίου Κατσαφάδου για την αναστολή των κατεδαφίσεων, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, δημιουργούνται ερωτηματικά για το εάν η ηγεσία του ΥΠΕΝ διαθέτει την πολιτική βούληση ώστε, να ολοκληρωθούν, άμεσα, οι απαιτούμενες πράξεις για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» για να καταλήξει στα παρακάτω ερωτήματα που απευθύνει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

 

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών στη Μακρόνησο;

2. Σκοπεύει να επαναδημοπρατήσει το μεγάλο διεθνή διαγωνισμό κατεδάφισης αυθαιρέτων στην Αττική;

3. Προχώρησαν οι κατεδαφίσεις που είχαν ανασταλεί μέχρι 15 Οκτωβρίου;

4. Πότε θα λειτουργήσει με βάση το ΥΠΕΝ, η πλατφόρμα εντοπισμού και επιβολής κυρώσεων αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων  σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ2871/19) ;

5. Το Υπουργείο σκοπεύει να παρακολουθεί το χρονοδιάγραμμα κατεδαφίσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, και αν ναι μέσω ποιας διαδικασίας. Θα ενεργοποιήσει τα τοπικά παρατηρητήρια και το κεντρικό παρατηρητήριο ,που θεσμοθετήθηκαν  ώστε να εποπτεύεται μέσω αυτών και της πλατφόρμας εντοπισμού αυθαιρέτων η πορεία των κατεδαφίσεων;