Πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση (ΑΜΚΕ) «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑΖΩ» θα ξεκινήσει σύντομα την υλοποίηση έργων και δράσεων για την αποκατάσταση των περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρός της, Αθανάσιος Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός τονίζει ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ευόδωση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος» και στις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΔΣ (ορίστηκε στις 7 Οκτωβρίου) εστάλησαν επιστολές, σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, σε κατοίκους των περιοχών και στον πρόεδρο της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης), Γ. Παπαδημητρίου, με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών και τον συντονισμό των δράσεων.

Σημειώνεται, ότι σκοπός της ΑΜΚΕ, η οποία εποπτεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών, είναι να διαχειριστεί τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού Αποκατάστασης Πυρόπληκτων, καθώς και άλλες χορηγίες ή δωρεές, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στις πληγείσες περιοχές.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι των κατοίκων από τις πέντε πληγείσες περιοχές (Μάτι, Ν. Βουτζάς, Κόκκινο Λιμανάκι, Προβάλινθος και Αμπελούπολη), οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου και εκπρόσωποι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα υπουργεία Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

«Στόχος όλων των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία φορέων και κατοίκων να επιτευχθεί -όσο το δυνατόν ταχύτερα και πάντα στα πλαίσια του νόμου- η ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων και η αποκατάσταση των περιοχών που έπληξε η περσινή φονική πυρκαγιά», επισημαίνει ο κ. Αυγερινός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.