kaviria palace
Aπό όταν κατασκευάστηκε, τη δεκαετία του 1990 έως και σήμερα, το ξενοδοχείο δεν έχει παραμείνει ανοιχτό για περισσότερα από τρία χρόνια.
kaviria palace
Aπό όταν κατασκευάστηκε, τη δεκαετία του 1990 έως και σήμερα, το ξενοδοχείο δεν έχει παραμείνει ανοιχτό για περισσότερα από τρία χρόνια.
Πηγή Εικόνας: Flickr

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βγάλει η τράπεζα Πειραιώς, ως επισπεύδουσα, το Kaviria Palace, ένα από τα μεγαλύτερα ίσως ξενοδοχεία στο Αιγαίο, το οποίο παραμένει στοιχειωμένο τα τελευταία 20 χρόνια! Μάλιστα, από όταν κατασκευάστηκε, τη δεκαετία του 1990 έως και σήμερα, το ξενοδοχείο δεν έχει παραμείνει ανοιχτό για περισσότερα από τρία χρόνια. Πλέον, το ξενοδοχείο που αγόρασε σε πλειστηριασμό το 2007, με τίμημα 2,1 εκατ. ευρώ, η εταιρεία KLC VII Hellas Αναπτυξιακή, Οικοδομική, Τουριστική και Εμπορική, βγαίνει στο σφυρί στις 4 Μαρτίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς 3,3 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο, που λεηλατήθηκε εκτεταμένα, παραμένει «κουφάρι» και γι’ αυτό θα απαιτηθούν εκτεταμένες επενδύσεις από το νέο αγοραστή.

Το Kaviria Palace έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο 132,1 στρεμμάτων, στην περιοχή Καβείρια της Λήμνου, διαθέτει υπόγειους βοηθητικούς χώρους 5.781,21 τετραγωνικών μέτρων και bungalows, συνολικής επιφάνειας 5.845,55 τετραγωνικών μέτρων. Η συνολική δηλαδή δομήσιμη επιφάνεια είναι περίπου 10 χιλιάδες τ.μ.

Το ζητούμενο βέβαια, είναι να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, κάτι το οποίο ενδέχεται να μην παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας, εάν ληφθούν υπόψη οι προοπτικές που διαθέτει η Λήμνος, αποτελώντας εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, για όλο το χρόνο.

Μακρά ιστορία

Όπως έχει αναφέρει σε άρθρο του ο Διπλωματούχος μηχανικός Θανάσης Σκόκος, το πεντάστερo ξενοδοχείο Kaviria Palace πήρε από το ιερό των Καβείρων που είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα. Μπροστά του απλώνεται ο μαγευτικός κόλπος της Σαράβαρης και λίγο πιο πέρα κρύβεται η αρχαία Ηφαιστεία.  

Το ξενοδοχείο κατασκεύασε ο επιχειρηματίας Απόστολος Χριστοφόρου, αλλά, τελικά, δεν λειτούργησε για περισσότερο από τρία χρόνια. Μάλιστα, λίγο προτού γραφεί ο επίλογος του Kaviria Palace, το ξενοδοχείο μισθώθηκε από τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη.