Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά η Αθήνα
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά η Αθήνα
Η επικοινωνιακή επιλογή της κυβέρνησης να ανακοινώνει μέτρα χωρίς μελέτη, να γίνονται διαρροές από κυβερνητικά στελέχη που μετά ακυρώνονται από άλλα στελέχη, να υπάρχουν πολλαπλά κέντρα (ΥΠΟΙΚ, ΥΠΕΝ, ΥΥΠΟΜΕ) που μιλούν για το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις και στόχους, έχει δημιουργήσει ένα μίνι κομφούζιο στους καταναλωτές και έχει οδηγήσει σε ανακοπή των όποιων πωλήσεων έκαναν οι εταιρείες αυτοκινήτων σε ιδιώτες.
Για αυτόν τον λόγο ο Σύνδεσμος τους αποφάσισε να βγάλει ειδική ανακοίνωση όπου μιλά αντι… της κυβέρνησης!

Για να καταφέρει να ενημερώσει έγκυρα, εν ολίγοις δειυκρινίζει συνοπτικά και σε λίγες γραμμές τα τί και τα πως των συζητήσεων που κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Βέβαια ο ΣΕΕΑ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ανακοινώνει τι θα κάνει η κυβέρνηση αλλά οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβερνητικής επικοινωνίας φαίνεται να κατάφεραν να βγάλουν από τα ρούχα τους ακόμη και τους πιο παραδοσιακούς συμμάχους (που είναι οι εταιρείες αυτοκινήτων) και πιστούς φίλους τελευταία της κυβέρνησης, καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – φειδωλός σε ανακοινώσεις, σε αντίθεση με άλλα κυβερνητικά στελέχη – έχει υποσχεθεί κάποιες πρωτοβουλίες που αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΕΑ υπογραμμίζει ότι «έναντι της δημοσιότητας για κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο να σημειωθούν τα εξής:

  • Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα.
  • Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου).

Παράλληλα:

  • Η πολιτεία ενδέχεται να αφαιρέσει ορισμένες προσαυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εισαχθούν νεώτερα οχήματα, όμως παράλληλα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη της λαθρεμπορίας (διασταυρώσεις ΦΠΑ κλπ)» καταλήγει η λιτή, to the point, ανακοίνωση.