Πόρτο Καρράς
Επικρατέστερος υποψήφιος για το Πόρτο Καρράς είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Πόρτο Καρράς
Επικρατέστερος υποψήφιος για το Πόρτο Καρράς είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Πηγή Εικόνας: Πόρτο Καρράς

O επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να διατηρεί αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Τεχνική Ολυμπιακή για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Το θέρετρο που βρίσκεται στη Σιθωνία Χαλκιδικίς έχει αποτιμηθεί προς 394,5 εκατ. ευρώ, (στοιχεία 31/12/2018), αξία που είναι μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχην εκτίμηση της 31/12/2017. Έτσι, οι συζητήσεις για το ύψος του τιμήματος έχουν ως βάση τα 394,5 εκατ. ευρώ, με το Πόρτο Καρράς, που βρίσκεται σε έκταση 17.630 στρεμμάτων , περιλαμβάνοντας τα ξενοδοχεία Villa Galini, τα πέντε αστέρων Meliton και Sithonia και το Village Inn. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Με στόχο τη διευκόλυνση της πώλησης και της απόσχισης δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται με το ξενοδοχείο, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία T.O. International Holding Ltd.

Το «ισχυρό» χαρτί του resort είναι ότι η Πόρτο Καρράς Α.Ε. διαθέτει οικοδομική άδεια για την κατασκευή 526 υπερπολυτελών κατοικιών τις οποίες οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάζουν.

Εάν το deal Σαββίδη-Τεχνικής Ολυμπιακής ολοκληρωθεί, τότε ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει την τρίτη, κατά σειρά, μεγάλη επένδυση στον ελληνικό τουρισμό. Εκτός από το Μακεδονία Παλάς που ελέγχει, ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, της οποίας την παραχώρηση έχει αναλάβει ο επιχειρηματίας για διάστημα 99 ετών.