Το εμπορικό κέντρο Athens Heart
Το εμπορικό κέντρο Athens Heart, μία από τις τελευταίες επενδύσεις της Hines Hellas.
Το εμπορικό κέντρο Athens Heart
Το εμπορικό κέντρο Athens Heart, μία από τις τελευταίες επενδύσεις της Hines Hellas.
Πηγή Εικόνας: Technikal

Μπροστά βάζει η Hines ορισμένα από τα έργα ανάπτυξης ακινήτων που ανέλαβε να υλοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία να ενισχύει την ευρύτερη παρουσία της στην ελληνική αγορά ακινήτων, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής αυτής Ανδρέας Καψάλης στο πρόσφατο συνέδριο για τα ακίνητα Prodexpo.

Ποια είναι τα projects που θέτει η εταιρεία σε προτεραιότητα ;

Το κατάστημα του ομίλου Leroy Merlin στο οικόπεδο 24 στρεμμάτων που αγόρασε η εταιρεία από το αμερικανικό fund Blackrock, το οποίο σχεδίαζε να κατασκευάσει τον χώρο Academy Gardens. Η Hines έχει αναθέσει το έργο στην Άκτωρ, ενώ το σύνολο της επένδυσης για την κατασκευή κτηρίου 12.000 τετραγωνικών μέτρων και την κατάλληλη διαμόρφωση του καταστήματος τοποθετείται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Hines από τα τέλη του 2018, οπότε απέκτησε το ακίνητο από την Blackrock έχει καταφέρει να “τρέξει” με βήμα ταχύ τις αδειοδοτικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, ενώ τον περασμένο Αύγουστο το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την μελέτη ανέγερσης του κτηρίου. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε διάστημα έξι μηνών.

Το εμπορικό κέντρο Athens Heart, το οποίο η Hines θα μετατρέψει σε premium εκπτωτικό κέντρο 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet, με την λειτουργία του να τοποθετείται για την άνοιξη του 2021. Το Gazi Outlet επωφελείται από την καλή τοποθεσία του, καθώς απέχει περί τα 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης και δύο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να προσελκύσει και τουρίστες, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, καθώς ενοικιάζουν διαμερίσματα μέσω Airbnb. H Hines, που αγόρασε τη θυγατρική εταιρεία της Pasal Development Doreco, θα υλοποιήσει επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την “μεταμόρφωση” του Athens Heart.

Επέλαση ξένων funds

Εκτός από την Hines, τα ελληνικά ακίνητα προσελκύουν ισχυρή ζήτηση από ξένα funds. Σε αυτά ανήκει το Zoia, του οποίο o managing partner Sagi Rubin, ανέφερε, στο πρόσφατο συνέδριο για τα ακίνητα Prodexpo, ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του απαριθμεί, ήδη, 35 κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, με τον ίδιο να εκτιμά ότι η Αθήνα έχει τις προοπτικές να απορροφήσει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Rubin, στόχος της ΖΟΙΑ είναι να δοθεί ζωή σε παλιά, άδεια και εγκατελειμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ξεκινήσουν νέο κύκλο λειτουργίας, με ενδιαφέρον να εστιάζει σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και η Καλλιθέα.

Στην λίστα των νεοεισερχόμενων παικτών στην εγχώρια αγορά ακινήτων ανήκει η Q Real Estate Services, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μαντζαβινάτος, CEO, ανέφερε, πρόσφατα, ότι η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης.

Σημαντικές επενδύσεις έχει υλοποιήσει και η Bluehouse, η οποία, πριν από λίγους μήνες, εγκαινίασε το mall Pantheon Plaza στην Λάρισα, το οποίο άνοιξε με 80% εμπορική πληρότητα.