Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: Θοδωρής Καραουλάνης / Theodore Karaoulanis / theokar / economix.gr

Έχει προσωπική ευαισθησία για τα θέματα περιβάλλοντος και ειδικά για την πλαστική ρύπανση στη θάλασσα, διαβεβαίωσε το economix.gr απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση του αρχισυντάκτη Θοδωρή Καραουλάνη ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, αφού ανέλυσε το ζήτημα της πλαστικής ρύπνσης με ιδιαίτερο τρόπο (θέλουμε έστω και έναν τόνο πλαστικά στη θάλασσα;) και έδωσε έμφαση στη συνεργασία με την κ. Αγγελική Κοσμοπούλου του ιδρύματος Λασκαρίδη, η οποία, διευκρίνησε, θα είναι συντονίστρια από πλευράς της κυβέρνησης για όλο το θέμα των πλαστικών, προχώρησε και σε μια διατύπωση – ατάκα που δεν συνηθίζεται…

Εξηγούμαστε:

Τους τελευταίος μήνες, λόγω της ιδιαίτερης ενασχόλησης με τα θέματα της ενέργειας και ιδιαίτερα της ΔΕΗ, ο Κωστής Χατζηδάκης σε πολλούς δημοσιογραφικούς – αλλά και πολιτικούς – κύκλους αναφέρονταν «περιπαιχτικά» ως «Υπουργός ΔΕΗ».

Το economix.gr δεν δίστασε και εγκαίρως ρώτησε στο παρασκήνιο συνεργάτες του υπουργού αν κάτι τέτοιο του αρέσει. Εκείνη την περίοδο, απάντηση δεν πήραμε, καθώς ήταν και στο «φόρτε» της δημοσιότητας το ζήτημα της ΔΕΗ. Υποθέτουμε όμως ότι έφτασε στα αυτιά του Κωστή Χατζηδάκη…

Έτσι εξηγείται και η ατάκα στο τέλος της απάντησής του στο exonomix.gr:

«Έχω προσωπική ευαισθησία με τα θέματα αυτά. Και, ξέρετε, δεν είμαι Υπουργός ΔΕΗ! Είμαι Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας!»

Μάλλον χτυπήσαμε διάνα με το σχόλιο, διότι προφανώς ένας Υπουργός όταν επαναλαμβάνει το αξίωμά του ο ίδιος και μάλιστα μετ’ επιτάσεως και μπροστά από το φόντο που αναφέρει το Υπουργείο του, μάλλον ενόχληση δείχνει.

Πέρα όμως από ατό, είναι εμφανής ήδη η προσπάθεια του Υπουργού ΠΕΝ να διαφοροποιήσει τις θεματικές με τις οποίες ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες – γιατί όντως επί ένα διάστημα είχε γίνει… μονοθεματικός! Και ακούμε ότι αυτή η διαφοροποίηση θα συνεχιστεί, τόσο με θέματα περιβάλλοντος (προστασίας, βιοποικιλότητας, πράσινων έργων, δασών υδάτων κλπ) όσο και – ολίγον τί… – με πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα.