Θαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου
Θαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου
Θαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου
Θαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου
Πηγή Εικόνας: Photo by Zukiman Mohamad from Pexels

Συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας ανακοίνωσε σήμερα η Energean.

Η εταιρεία απέκτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου έρευνας και παραγωγής της Edison, ενώ αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune, η δραστηριοποιείται στον τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία.

Οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%) καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις.