Διακόσιες ανοιχτές θέσεις εργασίας σε εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής αναμένεται να καλυφθούν από ενδιαφερόμενους με τα απαιτούμενα προσόντα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης 5ο TechSaloniki, η οποία πραγματοποιείται στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στο φετινό TechSaloniki συμμετέχουν και έρχονται σε επαφή μεταξύ τους τριάντα δύο δυναμικές και καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής, μεταξύ αυτών, τέσσερις start ups.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016, με πρωτοβουλία επτά μεγάλων επιχειρήσεων τεχνολογίας, προκαλώντας το ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο άλλων εταιριών του κλάδου, όσο και ενδιαφερομένων να εργαστούν στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο φετινό event, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα οι ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή με τις εταιρίες που επιθυμούν και γράφουν τεστ επιλογής, τα οποία, μαζί με τα βιογραφικά τους, διαβιβάζονται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου έχουν πρόσβαση όλες οι εταιρίες. Ακολουθεί η πρόσκληση σε προσωπικές συνεντεύξεις, όσων αξιολογηθούν ως κατάλληλοι για τις προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες θα γίνουν αύριο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

«Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να αναδειχθεί η εξωστρέφεια και η δυναμικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου και να δοθούν ευκαιρίες εργασίας» τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της διοργάνωσης, ‘Αννα Παπαδοπούλου και πρόσθεσε:

«Η Θεσσαλονίκη, είναι αλήθεια, διαθέτει καλές και μεγάλες εταιρίες που καινοτομούν, έχουν εξωστρέφεια και μπορούν προσφέρουν καλές ευκαιρίες σε νέους, ώστε να μην χρειαστεί να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ή σε άλλη πόλη».

«Η πρώτη διοργάνωση ξεκίνησε το 2016 από την ανάγκη να εξευρεθούν άτομα σχετικά με το αντικείμενο της πληροφορικής, πέραν των παραδοσιακών τρόπων, καθώς τότε υπήρχε ανάγκη κάλυψης εκατό θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου διακόσιες ανοιχτές θέσεις εργασίας, στις τριάντα δύο εταιρίες που συμμετέχουν» τόνισε, εκ μέρους των διοργανωτών, ο Γιώργος Μανώλης και πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ένα άλλο κομμάτι της διοργάνωσης αφορά τη δικτύωση μεταξύ των εταιριών, η οποία διευκολύνεται εδώ μέσω της επαφής στελεχών και των ομιλιών και που πραγματοποιούνται».