Στις φλόγες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου
Στις φλόγες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου
Στις φλόγες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου
Στις φλόγες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Άμυνας δήλωσε χθες ότι 63 άτομα συνελήφθησαν μέσα σε ένα μήνα έπειτα από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στα τέλη Αυγούστου για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, σημειώνοντας ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων του βραζιλιάνικου στρατού παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έφτασε στη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η Βραζιλία κατέγραψε 30.901 πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος με τις πυρκαγιές που καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2018 (10.421), τόνισε ο υπουργός Άμυνας Φερνάντο Αζεβέδο Ντα Σίλβα σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας (INPE), που καταγράφει την εξέλιξη των μετώπων σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρων. Ο Αζεβέδο δήλωσε ότι από τις 1 έως τις 22 Σεπτεμβρίου ξέσπασαν 17.095 εστίες φωτιάς στο τροπικό δάσος, αριθμός μικρότερος από τον μέσο όρο Σεπτεμβρίου των 33.426.