CyberSecurity
CyberSecurity
Πηγή Εικόνας: Pixabay - Pexels

Στην αποτροπή μίας νέας κυβερνοεπίθεσης, αυτή τη φορά κατά της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Βουλγαρίας, προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βέντσισλαβ Καρατζόφ, στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Η απόπειρα κυβερνοεπίθεσης έγινε μέσω του ασύρματου δικτύου (Wi Fi) της Επιτροπής, γεγονός που σημαίνει ότι ο δράστης βρισκόταν είτε μέσα στο κτήριο όπου στεγάζεται η Επιτροπή, είτε σε κοντινό σημείο, όπου είχε εμβέλεια το ασύρματο δίκτυο.

Οι Αρχές εξετάζουν την απόπειρα κυβερνοεπίθεσης που σημειώθηκε λίγες μέρες μετά τη μαζική αντίστοιχη διαδικασία, στις 16 Ιουλίου 2019, κατά της βουλγαρικής φορολογικής υπηρεσίας από 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Ο νεαρός χάκερ, που στο παρελθόν είχε «σπάσει» την προστασία του δικτυακού τόπου του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας, κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων πολιτών.

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Βουλγαρίας κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε επιθεώρηση στη φορολογική υπηρεσία για να διαπιστώσει το μέγεθος της υποκλοπής.