Τα ξενοδοχεία της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. στο Σύνταγμα
Τα ξενοδοχεία της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. στο Σύνταγμα
Τα ξενοδοχεία της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. στο Σύνταγμα
Τα ξενοδοχεία της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. στο Σύνταγμα

Ένα ακόμη ξενοδοχείο, και συγκεκριμένα το πρώην King Palace, θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της , η διοίκηση της Λάμψα Α.Ε από τον Απρίλιο του 2020, διευρύνοντας την παρουσία του στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το νέο απόκτημα του ξενοδοχειακού Ομίλου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος. Υπενθυμίζεται, ότι στον όμιλο Λάμψα ανήκουν σήμερα και τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετάνια και King George.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα Α.Ε κ. Αναστάσιος  Χωμένιδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων, διατύπωσε την αισιοδοξία του για την προσέλκυση τουριστών στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι το κέντρο γέμισε με ξενοδοχεία. Ο ίδιος δικαιολόγησε την επενδυτική δραστηριότητα στον τουριστικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν την Αθήνα και τα ιστορικά της μνημεία έχει εκτιναχθεί στα 4 εκατομμύρια από 1,5 εκατομμύρια που ήταν μέχρι πρότινος. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενισχύθηκε η διανυκτέρευση των τουριστών, και έφτασε τις 2 από 1,5 που ήταν μέχρι πρόσφατα. Ο κ.  Χωμενίδης τόνισε ότι οι τιμές των δωματίων της Λάμψα κινήθηκαν ανοδικά το 2019 σε σχέση με το 2018 επιβεβαιώνοντας την αυξημένη ζήτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα δήλωσε ότι πάντα αναζητούνται επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπίσει κάτι που να ταιριάζει στο προφίλ των ξενοδοχείων τα οποία χαρακτήρισε πολυτελή.  

Στα άμεσα σχέδια του ομίλου, πάντως, δεν εντάσσεται κάποια εξαγορά στο εξωτερικό. Η διοίκηση βρίσκεται σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των επιδόσεων των δύο μονάδων στο Βελιγράδι. Αυτό οφείλεται, αφενός, στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στη σερβική αγορά επικρατεί έντονος ανταγωνισμός μετά την είσοδο πολλών παικτών, και, αφετέρου, στην άνοδο του AirBnB.

Καταλήγοντας, ο κ. Χωμενίδης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα γράφονται στον Τύπο περί εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε από μικρομέτοχο της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν κατανοεί πως βγήκαν  αυτά τα σενάρια, αφού κανένας μέτοχος δεν διαθέτει ανάλογο ποσοστό για να κινήσει τις διαδικασίες.  

Σημειώνεται, τέλος, ότι για την χρήση  του 2018  θα διανεμηθεί μέρισμα 20 λεπτών του ευρώ και η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 29 Ιουλίου 2019.