Με καραμπόλες της τελευταίας στιγμής ολοκληρώνει σε λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάσκης το πρώτο του Υπουργικό σχήμα.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνο9υν γύρω στις 7μμ, αλλά ίσως αργήσουν λίγο.

Δείτε το αρχικό ρεπορτάζ του economix για τα ονόματα που ακούγονται:

Νέα κυβέρνηση: Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Όλγα Κεφαλογιάννη επιθυμούσε ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο από αυτό που της προτάθηκε και οδηγεί μάλλον τον Πρωθυπουργό σε άλλη επιλογή για το Υπουργείο Τουρισμού (γεγονός με ευρύτερες προεκτάσεις), που δημιούργησε ήδη καραμπόλες. Ίσως η επιλογή αυτή να είναι ο Χάρης Θεοχάρης, που αρχικά προορίζονταν για το οικονομικό επιτελείο.

Στο οικονομικό Επιτελείο, Υπουργός Οικονομικών μάλλον ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αναπληρωτή υπεύθυνο για το ΓΛΚ τον Θόδωρο Σκυλακάκη (για αυτή τη θέση προορίζονταν αρχικά ο Στέλιος Πέτσας αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ήθελε μαζί του στο Μαξίμου), και υφυπουργούς τους Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γιώργο Ζαβό (από τις Βρυξέλλες).

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να κλειδώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά αναμένουμε να μάθουμε ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν στο υπουργικό σχήμα.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης, με υφυπουργό για την ενέργεια τον Γεράσιμος Θωμάς (από την Κομισιόν) και για την χωροταξία τον Δημήτρη Οικονόμου (από το Παν. Θεσσαλίας).

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατευθύνεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής με υφυπουργό μάλλον τον Σταύρο Καλαφάτη.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι μάλλον ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με υφυπουργούς τους Θόδωρο Καράογλου και Θοδωρή Λιβάνιο.

Στο (διευρυμένο) Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει κλειδώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο Υπουργείο Εργασίας οι αρχικές πληροφορίες του exonomix φαίνεται να επιβεβαιώνονται με Υπουργό τον Γιάννη Βρούτση και Υφυπουργούς τους Νότη Μηταράκη και Δόμνα Μιχαηλίδου (συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ).

Το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας με υφυπουργό μάλλον τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μάλλον πηγαίνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ακούγεται ο Δ. Κράνης.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ακούγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης, αλλά αναμένουμε και κάποιον υφυπουργό ή τεχνοκράτη.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται να επιβεβαιώνεται η Λίνα Μενδώνη με υφυπουργό αρμόδιο για τον αθλητισμό τον Λευτέρη Αυγενάκη (με καραμπόλα).

Στο Υπουργείο Εξωτερικών η ηγεσία που φαίνεται να καταλήγει ο Πρωθυπουργός αποτελείται από τον Νίκο Δένδια ως Υπουργό, Αναπληρωτή τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Υφυπουργό τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο Υπουργείο Άμυνας ακόμη μια καραμπόλα της ημέρας οδηγεί στον Υπουργικό θώκο μάλλον τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και αναμένουμε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια για στρατιωτικό υφυπουργό (Στεφανής, Κωσταράκος ή άλλος).

Στο Υπουργείο Παιδείας το ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι για θυληκό δίδυμο Νίκης Κεραμέως με Σοφία Ζαχαράκη.

Στο υπερ-υπουργείο, όπως εξελίσσεται, Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αναπληρωτή πιθανόν τον Γιώργο Κουμουτσάκο και υφυπουργούς τους Λευτέρη Οικονόμου (δημόσιας τάξης) και Άγγελο Συρίγο (μεταναστευτικής πολιτικής).