Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Με νέο θεσμικό πλαίσιο επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ασχοληθεί εκ νέου με μια σειρά μεγάλων έργων υποδομών στην Αττική, τα οποία έχουν προταθεί από την αγορά μέσω της διαδικασίας των Πρότυπων Προτάσεων και εκτιμάται ότι αγγίζουν συνολικά τα 2 δισ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα projects παραμένουν επί μακρόν ανενεργά, καθώς ο νόμος που θεσπίστηκε το 2021 για τις Πρότυπες Προτάσεις δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, με αποτέλεσμα οι σχετικοί φάκελοι να μην προχωρήσουν σε στάδιο αξιολόγησης. Η σημερινή πολιτική ηγεσία φαίνεται πως προτίθεται να αξιοποιήσει τις Πρότυπες Προτάσεις, βάσει νέων ρυθμίσεων που έχουν περιληφθεί σε νομοσχέδιο με θέματα του τομέα των Μεταφορών και το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται δύο συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. Η πρώτη αφορά ένα πακέτο οδικών παρεμβάσεων στο Λεκανοπέδιο και έχει υποβληθεί από την κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα, Aktor και Άβαξ. Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου είναι η κατασκευή της σήραγγας Ηλιουπόλεως, έργο που εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της Αττικής, βελτιώνοντας τη σύνδεση του Ελληνικού τόσο με το διεθνές αεροδρόμιο όσο και με τα βόρεια προάστια. Στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσονται και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο.

Η δεύτερη πρόταση, που έχει κατατεθεί από τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, αφορά στην κατασκευή νέου αυτοκινητοδρόμου μήκους περίπου 45 χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει την Ελευσίνα με τα Οινόφυτα, με βασική επιδίωξη την αποσυμφόρηση του Κηφισού και τη μείωση της κυκλοφοριακής πίεσης στη δυτική Αττική.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία αξιολόγησης των Πρότυπων Προτάσεων. Μεταξύ άλλων, αίρεται ο περιορισμός που επέβαλε συγκεκριμένο χρόνο για την υποβολή τους, επιτρέποντας πλέον την κατάθεση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Επιπλέον, εγκαταλείπεται το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας στην εξέταση των προτάσεων, με την αρμόδια επιτροπή να αποκτά τη δυνατότητα να ιεραρχεί τους φακέλους βάσει των εκάστοτε αναγκών και προτεραιοτήτων του Δημοσίου.

Παράλληλα, τίθενται νέα όρια στα έξοδα προετοιμασίας των Πρότυπων Προτάσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αναλογικότητά τους, ενώ καταργούνται ειδικές ρυθμίσεις που αφορούσαν τις ελάχιστες προθεσμίες για την υποβολή εκδηλώσεων ενδιαφέροντος και προσφορών μετά την έγκριση μιας πρότασης.