Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας νέος χώρος πρασίνου «ξεπρόβαλε» στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση των οδών Σταθμού και Ι.Κωλέττη, σε σημείο όπου μέχρι πρότινος κάτοικοι και επισκέπτες αντίκριζαν έναν τεράστιο μπαζότοπο, γεμάτο με σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα.

Σε επιχείρηση που στήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα μαζεύτηκαν σε οκτώ φορτηγά και ακολούθησε η διαμόρφωση του δημοτικού οικοπέδου. Τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ποτίσματος και φυτεύτηκαν εκατό νέα δέντρα, πλατάνια, βελανιδιές και πικροδάφνες με τη χορηγία ιδιωτικής εταιρείας. Το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από το φθινόπωρο, με τη νέα φυτευτική περίοδο, θα ακολουθήσει η φύτευση θάμνων και καλλωπιστικών φυτών.

Το σημείο επισκέφτηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Πρασίνου, Βασίλη Διαμαντάκη, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης «προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για τον μεγάλο ασθενή που είναι το περιβάλλον στον πλανήτη και στη μικρή γειτονιά μας αλλά ζητούμε και τη συμπαράσταση των πολιτών». Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως «η δυτική είσοδος της πόλης θα πάψει να είναι παραμελημένη, θα αρχίσει να παίρνει χρώμα».

Παράλληλα τόνισε ότι η φύτευση των εκατό δέντρων στο δημοτικό οικόπεδο είναι το πρώτο βήμα και γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο η διαμόρφωση και της απέναντι πλευράς της εισόδου προς τη Θεσσαλονίκη. Μέσα στο καλοκαίρι οι υπηρεσίες του δήμου θα καθαρίσουν την περιοχή από τα χόρτα και τα μπάζα, ώστε από το φθινόπωρο να μπουν πυκνές δενδροφυτεύσεις.

«Θέλω να πω στους πολίτες της Β’ δημοτικής κοινότητας ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής δεν περιορίζεται μόνο στην καθαριότητα. Επεμβαίνουμε καθημερινά στο θέμα της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, για να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους που είναι γύρω από τη Γιαννιτσών. Επεμβαίνουμε σε καταστήματα που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι λειτουργούν παρανόμως και θα κλείσουν. Και κάνουμε παρεμβάσεις ώστε εγκαταλελειμμένοι χώροι να πρασινίσουν», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.