Τη νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στο Ηράκλειο της Κρήτης εγκαινίασε, πρόσφατα, ο όμιλος Ηρακλής.
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ομίλου, «πρόκειται για μία σύγχρονη μονάδα, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού, διαθέτοντας λύσεις προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές στον τομέα των κατασκευών και συνδυάζουν την καινοτομία με την αειφορία, όπως η πράσινη σειρά σκυροδέματος ECOPact με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα».
Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού. Διαθέτει δεξαμενές ανακύκλωσης νερού και συλλογής ομβρίων υδάτων, με δυνατότητα χρησιμοποίησης του νερού τόσο στην παραγωγική διαδικασία, όσο και σε άλλες εργασίες που απαιτούνται εντός της μονάδας. Επιπλέον, στον χώρο έχει τοποθετηθεί σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς ο όμιλος πρωτοστατεί και ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, κατά την επίσκεψή του στη νέα μονάδα, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σημείωσε ότι πρόκειται για μία μονάδα που «τροφοδοτεί την ανάπτυξη στην Κρήτη, στον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο» και συμπλήρωσε ότι «αυτή η νέα μονάδα, σταδιακά θα έχει όλο και λιγότερο ανθρακικό αποτύπωμα, άρα με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την απασχόληση, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, αλλά στηρίζουμε και την πράσινη μετάβαση του νησιού της Κρήτης στη νέα εποχή».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, στoν χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο όμιλος Ηρακλής καινοτομεί διαρκώς και υλοποιεί αυτό που στο υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνουμε προς όλες τις επιχειρήσεις: καινοτομία παντού! Με τον τρόπο αυτό γίνεται πρότυπο, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες ή μικρότερες που επιθυμούν να μεγαλώσουν».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θέλουμε πατέντες, καινοτόμα προϊόντα made in Greece και υπηρεσίες αιχμής. Θέλουμε τα ταλέντα μας να μείνουν εδώ και εκείνα που έφυγαν να γυρίσουν πίσω. Θέλουμε να πιστέψουν όλοι ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Θερμά συγχαρητήρια στον όμιλο Ηρακλής που πιστεύει στη νέα Ελλάδα που δημιουργούμε και το αποδεικνύει με πράξεις και εργοστάσια».
Κατά την τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ως περιφέρεια Κρήτης, έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες τεχνικά έργα, αλλά και έχοντας υπογράψει δεκάδες συμβάσεις για έργα οδοποιίας και περιβαλλοντικά έργα, κοιτάζουμε μπροστά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Τα εγκαίνια μιας νέας βιομηχανικής μονάδας στο Ηράκλειο, σηματοδοτούν το γεγονός πως η Κρήτη μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης με επίκεντρο τις υποδομές και τα δημόσια έργα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο ξεκίνημα του ομίλου Ηρακλής. Στη διοίκηση και βεβαίως σε όλους τους εργαζομένους».
Ο Δημήτρης Χανής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ηρακλής, δήλωσε ότι: «H σημερινή ημέρα αποτελεί για εμάς ορόσημο, καθώς εγκαινιάζουμε μία σύγχρονη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στην Κρήτη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη τροχιά ανάπτυξης με αειφόρα και σημαντικά έργα να έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η νέα μονάδα αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου του ομίλου, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των έργων υποδομής του νησιού, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξή του».