Αποδίδοντας 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ/χλμ η νέα Continental GT είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο για την Bentley. Δεν θα είναι μόνο το ισχυρότερο και πιο δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου της Bentley στην 105χρονη ιστορία της εταιρείας, αλλά θα είναι και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον.


Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου, περιλαμβάνει ενεργή τετρακίνηση με torque vectoring, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους 48V και νέα προηγμένα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας. Επιπλέον, η νέα σχεδίαση και ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός ολοκληρώνουν την τελευταία γενιά του αυτοκινήτου που έρχεται να καθορίσει τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής της Bentley.

Η Continental GT παρουσιάστηκε αρχικά το 2002. Τόσο η σχεδιαστική έμπνευση, όσο και οι αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα της Continental GT, προήλθαν από την R Type Continental του 1952, το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο εκείνη την εποχή. Ο αντίκτυπος της πρώτης γενιάς της Continental GT ήταν πολύ μεγάλος. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι ετήσιες πωλήσεις της Bentley ανέβηκαν από περίπου 1.000 αυτοκίνητα σε περισσότερα από 10.000. Η δεύτερη γενιά παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2010. Ξεκίνησε με τον W12 κινητήρα, την οποία ακολούθησε μια νέα επιλογή με τον V8 των 4,0 λίτρων που παρουσιάστηκε το 2012. Το 2018 ακολούθησε η τρίτη γενιά, βασισμένη σε μια νέα και ειδικά κατασκευασμένη πλατφόρμα και με καινούργιο κινητήρα. Η τέταρτη γενιά που θα κυκλοφορήσει σύντομα, γίνεται η πιο γρήγορη όλων των εποχών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η Continental GT είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Bentley (μετά την Bentayga), καθώς μία στις τρεις Bentley που πωλούνται είναι Continental GT.